Nieuws

 

Jan Bijlsma zingt al 50 jaar de baspartij!      Jan Bijlsma huldiging (Small)

Op een speciale feestelijke bijeenkomst werd koorlid Jan Bijlsma gehuldigd ter gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap van het mannenkoor.
Preses Jan Wijngaards prees de jubilaris om zijn grote betrokkenheid en zijn actieve en stimulerende rol binnen de vereniging. Van 1982 tot 1999 maakte hij deel uit van het bestuur in de functie van 2e secretaris en vicevoorzitter. Ook als lid van de muziekcommissie leverde Jan Bijlsma beginjaren 80 een belangrijke bijdrage aan de muziekkeuze binnen het koor.
Zijn inzet in al die jaren werd door het mannenkoor bekroond met de toepasselijke oorkonde en de daarbij behorende versierselen.
Namens het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond ontving de jubilaris een speld en oorkonde als blijk van waardering voor zijn inzet voor de mannenzang in Nederland.
Uiteraard werd zijn vrouw Rikie verrast met een fleurig boeket.

 

 


Bennie ten Thij al 60 jaar enthousiast zanger!Jan Wijngaard en Bennie ten Thij (Custom) (Small)

Op de als vanouds bruisende nieuwjaarsbijeenkomst van
De Brugger Zangers werd Bennie ten Thij gehuldigd omdat hij ruim zestig jaar lid is van het koor. Hij was nog maar 15 jaar toen hij zich aanmeldde. Vanaf het begin als zanger bij de baritons maar met een heel kort uitstapje naar de tweede tenoren.
In februari 1967 werd Bennie gekozen als bestuurslid en heeft hij sindsdien onafgebroken diverse functies binnen het koor bekleed. Zijn huidige taak als penningmeester vervult hij nog steeds met heel veel genoegen.
Deze clubliefde door de jaren heen werd beloond door voorzitter Jan Wijngaards die hem namens de vereniging een geschenkbon overhandigde. Van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond ontving de jubilaris de gebruikelijke versierselen. Namens de Enschedese Zangers Bond werden Bennie en partner Mieke in de bloemetjes gezet.

 

 

Onze podiumgasten

Kerstconcert 2017 in N.H.Kerk te Glanerbrug.

 Sfeer en goede smaak maken indruk!

De bezoekers hebben op eerste kerstdag in een stampvolle kerk weer kunnen genieten van een schitterend concert. Het met zorg gekozen programma maakte veel indruk en raakte een zeer gevoelige snaar bij de aanwezigen. Kerst op zijn best.
De medewerking van mezzosopraan Anouk Snellink en het talenten jeugdkoor Multiple-Voices gaf extra glans aan het gebeuren. Hun fraaie stemmen kwamen volledig tot ontplooiing in het optreden van deze middag. Prachtige liederen waaronder A Bethléem allons vite, Gesu Bambino en Walking in the air sierden hun aandeel in het programma.
Hoogtepunten van het concert waren zonder meer de liederen die het mannenkoor samen met de podiumgasten uitvoerde. Van het feestelijke Cantique de Noël, het aangrijpende Panis Angelicus en het subtiel vertolkte Nina Bobo waren de bezoekers enorm onder de indruk. Het bijzondere arrangement van Leise rieselt der Schnee en Maria’s Kind voor mannenkoor en vrouwenstemmen zorgde voor een extra smakelijke muzikale bonbon.
En natuurlijk liet onze al sinds jaren graag geziene gast en pianist John Hondorp op invoelende en vakkundige wijze koor en medewerkenden schitteren in hun optreden.
Het concert werd zoals gewenst en verwacht afgesloten met het kerstlied van alle tijden: Stille Nacht heilige Nacht.
Ook nu weer beleefden bezoekers en uitvoerenden een onvergetelijke middag.
Een kerstbijdrage die nog lang zal naklinken!